Дорожня розмітка в Україні

В Україні, як і в багатьох інших країнах, дорожня розмітка є далеко не головним засобом регулювання дорожнього руху . Ті ж самі дорожні знаки, наприклад, мають пріоритет над розміткою. Проте роль дорожньої розмітки вкрай важлива, особливо в умовах великого міста. У нашій країні все щодо дорожньої розмітки регулюється законодавчо.

Вимоги, норми та стандарти до організації дорожнього руху

Практично з самого моменту появи дорожніх знаків та дорожньої розмітки як таких, різними країнами неодноразово робилися спроби уніфікувати всі засоби регулювання дорожнього руху. Здебільшого ці спроби виявилися успішними — саме тому за кордоном ми бачимо загалом ті самі знаки та таку саму дорожню розмітку, що й у нашій країні.

Система дорожніх позначень, що наносяться безпосередньо на дорожнє покриття, в Україні регулюється державним стандартом ДСТУ 2587–2010. Він почав діяти з 2011 року та в ньому викладено всі ключові вимоги до дорожніх позначень. Крім того, все прийняте зведення правил, норм і вимог відповідає міжнародному «Протоколу про розмітку доріг» від 1973 року та «Конвенції про дорожні знаки та сигнали», прийнятій у 1968 році.

Обладнання та матеріали для нанесення дорожньої розмітки

Крім стандартизації зображень дорожньої розмітки та смислового навантаження, існують ще й суто технічні вимоги до використовуваних матеріалів. Так, фарби та всілякі склади для нанесення дорожньої розмітки повинні бути стійкими до температурних перепадів, тривалої дії ультрафіолету, стійкими до інтенсивного стирання шинами автомобілів.

Значно підвищують видимість елементів розмітки в темний час доби спеціальні склади та добавки. Завдяки їм дорожня розмітка набуває світлоповертаючих властивостей, і у світлі автомобільних фар стає особливо яскравою і контрастною. Це значно підвищує безпеку руху та пропускну спроможність доріг та міських вулиць.

Якість, довговічність, візуальна чіткість дорожньої розмітки залежить не тільки від матеріалів, а й від обладнання, яке використовується для її нанесення. Спеціальні агрегати використовуються для нанесення дорожньої та паркувальної розмітки, фарбування бордюрів та пішохідних переходів. Також подібне обладнання широко використовується для розмітки складських приміщень, великих торгових залів, стадіонів тощо.

Послуги компанії ОДР Україна

Компанія ОДР пропонує цілий комплекс послуг з виготовлення та встановлення дорожніх знаків, дорожнього огородження,  нанесення дорожньої розмітки, < a href="/проектування">проектування схем дорожнього руху, виготовлення різноманітних допоміжних засобів регулювання руху дорожньої продукції (шлагбауми, «лежачі поліцейські» тощо).

Один з найважливіших напрямків діяльності компанії ОДР — виробництво високоякісних машин для нанесення розмітки дорожньої, як ручних з керуванням ззаду, так і самохідних з окремим сидінням оператора. Ці машини за функціоналом є повними аналогами кращих імпортних зразків торгових марок Wagner Titan та LineLazer, але за інших рівних значно дешевші.

У конструкцію розмічальних машин виробництва ОДР входить потужний поршневий насос, що дозволяє використовувати високов'язкі стійкі барвники, тим самим гарантуючи чіткість країв суцільних і уривчастих розміток.

Ці та будь-які інші послуги, пов'язані з організацією дорожнього руху, ви можете замовити, зв'язавшись з нами будь-яким зручним способом — наші менеджери докладно проконсультують вас та запропонують оптимальні рішення.

Basement window replacement